Denizli, Aydın, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’tan sonra Network toplantılarının üçüncü ayağı İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasında iki gün olarak organize edildi.
30 Kasım Çarşamba günü İstanbul Anadolu Proje Ofisine kayıtlı Women-Up faydalanıcıların katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılışını SGK İstanbul İl Müdürü Tuncay CEVHEROĞLU yaptı. CEVHEROĞLU, projenin kayıtlı kadın istihdamının artırılması ve genç girişimler için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. CEVHEROĞLU, “Kadınların çalışma hayatında yer alması ekonomik anlamda bir gelir elde etmesinin yanında bir birey olarak özgüvenlerinin artırılması ve toplumsal saygınlık kazanmasına da katkı sağlar.” dedi. CEVHEROĞLU, proje kapsamında mali desteğin yanı sıra yurt dışında fuar katılımının sağlanması, kadın istihdamı konusunda araştırmalar yapılması, raporlar hazırlanması, benzer projeler için alt yapıların oluşturulmasının da projenin amaçları arasında yer aldığını ifade etti.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet BAŞ’ın “büyümek, rekabet avantajı sağlamak ve etkin marka yönetimi” başlıklarında yaptığı sunuma faydalanıcılar soru ve görüşleriyle katkıda bulundular. BAŞ, sağlıklı bir işletme yönetimi için; işletmenizi, pazarınızı, rakiplerinizi, müşterilerinizi analiz etmelisiniz diyerek Türkiye ve Dünyadan pek çok markanın başarı öyküsünü faydalanıcılarla paylaştı. Günün üçüncü sunumu, Hepsiburada firmasından Manâ POSACI’nın karşılaştırmalı e-ticaret verileriyle başladı. POSACI, pazaryeri olarak nitelendirilen uygulamaların detaylarını paylaştığı sunumda bu tür platformların küçük ve orta ölçekli işletmeler için önemini ve avantajlarını vurguladı.
İstanbul Anadolu yakasında başarılı rol model kadın işveren konuşmacımız kendi adıyla bir moda-tasarım markasına sahip olan Sibel KUŞÇU oldu. KUŞÇU, kendi başarı hikayesini katılımcılarla paylaşırken çocukken bebekleri için tasarladığı kıyafetleri şu anda yaptığı 34 yıllık bir mesleğin başlangıcı olarak tanımladı. KUŞÇU, kendisini çekirdekten yetişmiş bir kişi olarak anlatırken her zaman inanmanın ve çalışmanın en önemli güç olduğunu ifade etti. Katılımcılardan gelen “Kadınlar için çocuk yapmak ve doğum süreci kariyerinizi olumsuz etkiledi mi?” sorusuna “İş yapma ve üretme isteği içinizde olduğu sürece hiçbir durum sizin için dezavantaj olmayacaktır, yola çıkarken düşlediğiniz hedeflerden vazgeçmeyin.” dedi.
1 Aralık Perşembe günü İstanbul Avrupa yakasında gerçekleşen toplantıda SGK İstanbul İl Müdürü Tuncay CEVHEROĞLU, bir gün önceki konuşmasına ek olarak “Şu anda ülkemizde gündem olan EYT konusunun kayıtlı çalışma hayatı için ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz.” dedi. CEVHEROĞLU’nun konuşmasının ardından Prof. Dr. Mehmet BAŞ’ın Türkiye’deki en büyük 100 şirketin marka değerinin yabancı bir kahve zincirine oranla 3 kat düşük olmasının nedenlerini anlatırken farklılaşmanın önemine dikkat çekti. Hepsiburada firmasından Manâ POSACI’nın Avrupa Ofisine kayıtlı faydalanıcılar için yaptığı sunumun ardından rol model olarak mikrofona Özgür ACIR geldi. Erse Mantı Evi işletmecisi ACIR sunumuna, ev hanımlığından lokanta sahipliği yolculuğuna 2005 yılında başladığını, ilk dükkanının sadece 8 sandalyeye sahip olduğunu anlatarak başladı. ACIR, bizim kültürümüzde olan kadın dayanışmasının ve misafirperverliğin kendi çalışma hayatında yol gösterici olduğunu vurgularken Erse markasını büyütürken pek çok devlet kuruluşundan destek aldığını ifade etti. ACIR, “Şu anda iş yerinde 15 kadınla çalışıyorum. İmkânım olsa daha fazla kadınla çalışmak isterim.” dedi. Eskiden beraber çalıştığı birçok kadının da şimdi işveren olduğunu anlatan ACIR, büyümenin formülü “üretirken mutlu olmak” dedi.
KADINSA İŞVEREN
DESTEK BİZDEN
T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu
Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü
Mithatpaşa Caddesi No:7 Sıhhiye/Ankara