28 Ağustos 2023 Pazartesi SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
A
a

Women-Up 4. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Yapıldı


Women-Up 4. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Yapıldı

Women -Up 4. Yönlendirme Komitesi Toplantısı, çeşitli kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Ankara’da düzenlendi.

Toplantıya, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ABMY Dairesi Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk Cantekin, AB Türkiye Delegasyonu Program Yöneticisi Ahmet Karan, SGK Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Cahit Erdoğanlı katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Savaş Alıç, projenin amaçları, bütçesi ve faydalanıcı kotalarında yapılan artışlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Alıç, verilen hibe desteği güncellenen asgari ücret oranında artırıldığını vurguladı. Yapılan yönlendirme komitesi toplantılarının amacının proje paydaşlarının öneri, düşünce ve görüşleri ile projeye farklı bakış açıları kazandırmak olduğunu ifade eden Alıç, toplantılardan elde edilen çıktılarla projeye yön verildiğini söyledi.

IPA kapsamında 2007 yılından bu yana toplam 830 milyon Avro’luk, 1.162 proje sözleşmesinin hayata geçirildiği ifade eden ABMY Dairesi Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk Cantekin konuşmasının devamında “Ülkemiz ve Avrupa Birliği arasında gerçekleştirilen mali iş birlikleri kapsamında eğitimden istihdama; rehberlikten iş güvenliğine kadar birçok vatandaşımızın hayatına dokunduk” dedi.  Cantekin, tüm projelerde sürdürülebilirliğin de önemli amaçlardan biri olduğunu belirterek, Women-Up projesi ile de çalışma deneyimi kazanan kadınların projeden sonra da istihdamda kalmasının ana hedeflerden birisi olduğunu söyledi. Cantekin, “Kadın girişimciliğinin desteklenmesinin yarattığı çarpan etkisi ile kadınların daha güçlü bir şekilde çalışmaya devam etmesi ve yeni kadın girişimcilerin de çalışma hayatına dahil olmaları bizim için çok önemlidir” dedi.

AB Türkiye Delegasyonu Program Yöneticisi Ahmet Karan, ülkemizde yaşanan deprem felaketinin proje illeri olan Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’yı da etkilediğini ama alınan önlemler ve çalışmalarla bölgede desteklerin verilmeye devam edildiğini belirterek, projenin sonuna yaklaşılmasıyla sahadan alınan verilerin derlendiğini buna ek olarak kadınların başarı hikayelerine de tanık olduklarını söyledi. Karan, akademik danışma kurulu, medya atölyesi, girişimcilik atölyesi gibi faaliyetlerin de proje iletişimi açısından değerli çalışmalar olduğunu söyledi.

Proje Takım Lideri Dilşad Taşkın Kuveloğlu’nun proje sunumuyla devam eden programda Dr. Öğretim Üyesi Işıl Kurnaz Baltacı “Hibe Faydalanıcısı Kadın İşverenlere Yönelik Yapılan Alan Araştırması Analizinin Sonuçları” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Baltacı sunumunda, Proje kapsamında destek alan kadınların; kadın istihdamının desteklenmesine yönelik sosyal politikalara ilişkin görüşleri, sigortalı çalışma/çalıştırmaya ilişkin farkındalık düzeyleri, girişimciliğin desteklenmesine yönelik politikalara ilişkin algıları, girişimci olmaya karar verdiklerinde karşı karşıya kaldıkları engeller gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi.

Fotoğraf Galerisi
Belgeler

Video Galeri